Medisch Pedicure salon Bodycare in Amsterdam Noord | Medisch Pedicure | Manicure & Nails | Uiterlijke Verzorging | Wellness Massage
salon Bodycare & Janssen Cosmetcis | professional care for your skin BODY | Body Rituals & Treatments MakeUp Artist | LOOkX Wild Flower make-up collectie Spring 2018 OPI ProSpa Manicure & Pedicure

Specialistische technieken

Tijdsduur:n.t.b.
Prijs:n.t.b.

Afhankelijk van de klachten van u als cliƫnt worden passende specialistische technieken uitgevoerd. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen worden antidruktechnieken toegepast of worden ortheses vervaardigd. Er kunnen nagelprothesen worden aangebracht en nagelreparaties worden uitgevoerd. Om nagels te reguleren kunnen nagelbeugels geplaatst worden. Met de juiste technieken en materialen kunnen problemen aan uw voeten zoveel mogelijk worden opgelost.

Antidruktechnieken

Antidruktechnieken worden toegepast om een voetklacht te verlichten en/of te verbeteren. De techniek is te verdelen in voethulpmiddelen en beschermende middelen. Pijnklachten kunnen verminderen door het adviseren en toepassen van bijvoorbeeld gel in de vorm van een teen-spreider of voorvoetkussen. Bij bepaalde voetklachten en/of toepassingen heeft deze techniek een tijdelijk karakter, bijvoorbeeld bij een viltpadding.

Chemische Pakking

Sommige voetwratten of likdoorns kunnen zeer hardnekkig en pijnlijk zijn. In een keer verwijderen is, zeker bij voetwratten, dan vaak niet goed mogelijk. Het is dan mogelijk om een zogenaamde Chemische pakking te laten aanbrengen.

Nagelbeugel / Orthonyxie techniek

Ingegroeide nagels zijn een veel voorkomend probleem. Meestal zijn deze eenvoudig te behandelen door goed advies te geven over schoeisel en/of hoe de nagels te knippen of drukvrij te leggen. Toch kan het zijn dat het een terugkerend probleem blijkt te zijn. In dat geval kan een nagelbeugel worden geplaatst. Deze is van metaal of kunstof en wordt op maat geplaatst met de bedoeling de nagel tijdens de groei te corrigeren.

Nagelreparatie / Prothese techniek

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nagelprothese kan wordt vervaardigd door middel van Acryl of Gel. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.

Orthesiologie

Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen. Er wordt dan van siliconemateriaal een orthese op maat gemaakt.

Voetwratten

Wratten op de voeten kunnen vervelend en pijnlijk zijn. Wanneer door de huisarts is vastgesteld dat het om een voetwrat gaat kan ik de wrat behandelen met een speciale HTC ((High Temperature Cauter) wrattenpen. Met deze pen wordt de wratlocatie aangestipt. Deze methode is niet geheel pijnloos, maar aanzienlijk minder pijnlijk dan het bevriezen van de wrat. Afhankelijk van de grootte van de wrat zijn soms meerdere behandelingen noodzakelijk. Meestal zijn 3 tot 4 behandelingen voldoende, dit moet om de 3 tot 4 dagen gebeuren. Na afloop van de behandeling zult u weinig tot geen belemmering van de behandeling ondervinden zoals dat vaak wel het geval is met een behandeling met stikstof of een chemische pakking.

Reserveer deze behandeling

Voetproblemen? Geen probleem bij salon Bodycare!